NOVINKY OD MAMMUT JSOU TADY

Oblečení, obuv a doplňky již od -20%

Přemýšlíte nad kempingem? Seznamte se s TOP místy pro kempování v Evropě!

Přemýšlíte nad kempingem? Seznamte se s TOP místy pro kempování v Evropě!
Chystáte se na kempování s rodinou a hledáte inspiraci na kempy v Evropě? Vyberte si z našich tipů na kempování a zažijte příjemná rodinná dobrodružství.

Rodinné kempování s dětmi

Příroda poskytuje plnohodnotný smyslový zážitek a rodinný kempingový výlet je skvělým způsobem, jak zasvětit mladší generaci k radostem z pobytu venku. Od miminek až po teenagery mohou najít děti všech věkových kategorií tolik věcí, které je při kempování v přírodě zaujmou: hvězdami posetá obloha, zvuky přírody nebo nejmenší brouček vykonávající svou práci v hlíně. Kempování jim může otevřít oči a probudit jejich smysly.
Na kemp s dětmi nebo bez nich není nikdy příliš brzy, zejména ne, pokud máte to správné kempinkové vybavení. Pokud hledáte inspiraci na TOP místa, kde můžete zažít adrenalinové, ale zároveň zábavné a příjemné chvíle s vašimi dětmi, prohlédněte si naše tipy na kempink nejen v Česku a na Slovensku, ale i v okolních státech:

Rodinný kemping v Česku: Sedmihorky

V oblasti Český ráj se nachází další unikátní místo pro autokemping s dětmi. V kempu Sedmihorky se můžete pobavit lovením ryb, minigolfem nebo opékáním. Najdete zde také mini farmu s domácími zvířátky. Kemp je vybaven také pestrou nabídkou atraktivních dětských a sportovních hřišť, kde se děti vyřádí, „vybijí baterky“ nebo potkají nové přátele. Kromě vlastně připraveného jídla se můžete najíst také v chutné nedaleké restauraci. Pro nejmenší zde najdete novou dětskou hernu ve starém mlýně, která je spojena s kavárnou: potěšení zde tak najdou nejen nejmenší, ale také rodiče 😉.

Rodinný kemping na Slovensku: Camping Pullmann

Jedná se o kemp nedaleko Piešťan, který disponuje dobrým vybavením a krásnou okolní přírodou. V blízkosti kempu se nachází jezero Sĺňava, ve kterém se mohou děti vyřádit a osvěžit. V kempu se také nacházejí zvířata jako ovce, slepice nebo papoušci.

Rodinný kemping v Rakousku: Národní park Vysoký Tauern

Nádherná alpská příroda a klid jako z pohádky. To vše se ukrývá v národním parku Vysoký Tauern v Rakousku. Pokocháte se zde nejkrásnějšími výhledy na Alpy, projdete se po 600 let starém modřínovém lese a najdete kouzelná místa pro opékání nebo sledování padajících hvězd.

 hohe tauern

Zdroj: Attaleya.ro

Rodinný kemping v Maďarsku: Balatonfüred kemping

Balatonfüred je velký kempingový areál na jezeře Balaton, konkrétně na severozápadní straně jezera.Jedná se o velký kempinkový prostor, který nabízí řadu aktivit pro děti i dospělé. Hlavní atrakcí je obrovský tobogán v jezeře. Voda zde není příliš hluboká, takže je to bezpečné místo ke koupání pro děti.

V případě, že vás neláká bahenní nátura tohoto jezera, kemp disponuje i moderním bazénem s oddělenou mělkou částí a menším tobogánem. Vybavení je prvotřídní, s velkým supermarketem, dobrými toaletami, saunou, dětským hřištěm, různými místy k jídlu a bary.

Rodinný kemping v Rumunsku: Zábava na pobřeží Černého moře

Chcete-li si užít trochu slunce a pláže, vydejte se na výlet do jednoho z rumunských letovisek u Černého moře. Zlatý písek a křišťálově zelená voda lákají rodiny do cenově dostupných letovisek jako Navodari, Eforie, Neptun, Venus nebo Olimp.

Najdete zde také divoké a odlehlé pláže a oblasti vhodné ke kempování. Letoviska Mamaia nebo Vama Veche lákají mladé lidi toužící po párty, ale i rodiny hledající rozmanitost.
Další zábavnou aktivitou, kterou můžete s dětmi dělat při kempování v těchto lokalitách, je navštívit zvířecí farmu Ograda Veseliei, kde mohou hladit, krmit a hrát si s ovečkami, oslíky, husami a jinými přátelskými hospodářskými zvířaty.

Rodinný kemping v Polsku: Stanování ve volné přírodě

Polsko je jedním z nejlepších míst v Evropě ke kempování ve volné přírodě. Od 1. května 2021 je totiž možné v polských lesích stanovat ve volné přírodě. Program se jmenuje „Spánek v lese“/Zanocuj w lese.

Národní lesní hospodářství určilo v každém lese oblast, kde je legální stanovat ve volné přírodě, pokud dodržujete smluvní podmínky. Mimo tyto oblasti můžete stanovat pouze na určených, označených místech, nebo pokud obdržíte povolení od místního lesnictví.

Pokud se rozhodnete pro kempování v Polsku, podívejte se na Mapy Google, abyste získali představu o dané oblasti. Najdete tam spoustu dobrých míst označených jako kempingové nebo piknikové zóny. Obvykle disponují základním vybavením, jako jsou dřevěné stoly a lavice nebo místo pro založení ohně. Někdy na nich najdete i toi toi záchody, nebo dokonce elektrické zásuvky.

Tip: Pokuta za stanování

Přestože stanování má své kouzlo i ve volné přírodě, je třeba dávat pozor na zákazy, při jejichž porušení hrozí pokuta. Předtím, než se vydáte stanovat do volné přírody, si proto ověřte, zda se v dané oblasti může kempovat, a co v přírodě legálně můžete dělat.

Rodinný kemping v Německu: Kinzigtal

Čarokrásný kemp Kinzigtal se nachází v zeleném údolí v části Schwarzwald. Blízko něj se nachází křišťálově čistý potok a hřiště, na kterém se děti dosyta vyřádí. Nedaleko kempu se nacházejí zajímavé turistické trasy různých náročností, ale také restaurace, ve které si můžete vychutnat typická jídla. Nedaleko kempu se také nachází zábavní park Europa park, který budou vaše děti zbožňovat, nebo lázeňské městečko Baden-Baden.

kemping Kinzigtal

Zdroj: schwarzwald-tourismus.info

Rodinný kemping ve Francii: Chant-hibou

Ideální kempingové místo při cestování s dětmi je také ve Francii. Jedná se o farmářský kemp Chant-hibou, jehož součástí je i mini zoo. Kromě kempu tak děti zažijí příjemné chvíle se zvířátky, posedí si u táboráku a dokonce se mohou i povozit na traktoru.

Rodinný kemping v Itálii: Villagio San Francesco

Tento přímořský kempingový resort na Jadranu najdete 55 km od Benátek. Nachází se v obklopení bujné vegetace, mezi pláží a borovicemi.

Jedná se o 5-hvězdičkovou destinaci, která má několik krásných oblastí pro rozložení stanu nebo zaparkování auta. Najdete zde bazény, restaurace, tenisový kurt, fitness centrum, zábavu a služby pro bezproblémovou dovolenou.
Užijete si zde naplno vodu, zahrajete plážový volejbal na pláži nebo si můžete půjčit šlapadlo. Kromě toho vám budou zpříjemňovat čas různé živé koncerty a tematické večírky.

Rodinný kemping v Nizozemí: D´Olde Kamp

Mají vaše děti rádi Pána prstenů? Tak to pak určitě nemůžete vynechat toto místo v Nizozemsku. Kemp D´Olde je totiž inspirován tímto dílem a vypadá, jako by v něm žili hobiti. V kempu najdete malé chatky, které jsou obrostlé mechem, kolem pobíhají zvířátka jako kozy, slepice nebo osli. Děti se o ně mohou starat a zároveň se i něco nového o zvířatech dozvědět.

Kemping D´Olde

Zdroj: plaggenhut.nl

Nezapomeňte na outdoorové vybavení na kempink

Už jste se rozhodli, které místo z výše zmíněných vyzkoušíte navštívit? V tom případě bychom vám chtěli připomenout, abyste nezapomněli na patřičné příslušenství na kempování, se kterým si váš čas v přírodě usnadníte a ještě více užijete.

Kromě kvalitních kempinkových věcí jako jsou rodinný stan (v případě stanování), samonafukovací karimatka, péřový spacák nebo kempinkový nábytek, byste si měli vzít i menší outdoorové vybavení, například výbavu na vaření, lékárničku nebo čelovku. Pokud se chcete inspirovat, co přesně si můžete vzít na kemp s dětmi, přečtěte si náš článek o vybavení na kemp s dětmi.
Outdoorlive nabízí mnoho praktických předmětů a příslušenství pro kempink a turistiku za výhodné výprodejové ceny, proto neváhejte a najděte si vybavení, které vám ještě chybí. Nenechte nic náhodě a připravte se na každou chvíli v přírodě naplno!

Tagy:
Autor článku
avatar

K. Mazurikova

Outdoorová nadšenkyně, která má ráda sport už od svých dětských let. Nejraději má běhání, ale s oblibou se vydává i na vrcholky hor.


Další články na blogu

newsletter-background

Outdoorlive je online

Sledujte nás

Sledujte nás a dozvíte se vše důležité ze světa nejlepších outdoorových značek.